JARDIN Wegański Olej Marchewkowy (100ml) - krem de la krem
Bestseller
JARDIN Olej Marchewka

JARDIN Wegański Olej Marchewkowy (100ml)

Wegański olej marchewkowy ręcznie przygotowany w 100% z naturalnych składników bez konserwantów, barwników i dodatków zapachowych.

Nadaje skórze piękny odcień, zapewniając jej zdrowy i młody wygląd ❤

Pojemność: 100 ml

58.00 

Na stanie

Olej marchewkowy poprawia koloryt skóry, regeneruje skórę po intensywnym opalaniu, a także chroni przed promieniami słonecznymi. Nadaje skórze ciepły, brązowy kolor naturalnej opalenizny.

Nasiona marchwi zawierają przeciwutleniacze, witaminy i minerały. Stosowanie oleju marchewkowego zapewnia skórze młody i zdrowy wygląd, opóźnia procesy starzenia chroniąc przez promieniowaniem UV. Warto go stosować przed i po opalaniu. Olej marchewkowy naturalnie podtrzymuje opaleniznę.

~

Przeciwutleniacze zawarte w oleju z nasion marchwi pomagają w naprawie i regeneracji uszkodzonych tkanek oraz zapobiegają dalszym zniszczeniom. Zawarte w oleju witaminy A, C i E opóźniają pojawianie się zauważalnych oznak starzenia jak zmarszczki, linie mimiczne, plamy starcze.

Olej marchewkowy aplikowany miejscowo na skórę leczy otwarte rany. Zawarte w nim witaminy, beta karoten i kwas linolowy współdziałają na rzecz poprawy stanu komórek i zapewniają im odpowiednie nawodnienie. Dzięki temu skóra jest nawilżona, wydzielanie sebum jest w równowadze i jednocześnie pory nie ulegają zatykaniu. Pobudza wzrost nowych komórek skóry co w efekcie zapewnia cerze świeży i odmłodzony wygląd.

~

Olejowy rytuał mycia twarzy:

Krok 1: w dłoniach rozprowadź olej i nałóż go na twarz i dekolt.
Krok 2: namocz w ciepłej wodzie ręczniczek i połóż na twarzy, temperatura sprawi, że pory się rozszerzą dzięki temu łatwo zmyjesz makijaż i zanieczyszczenia. Zdejmij ręczniczek.
Krok 3: czynność powtórz jeszcze raz. Na koniec zetrzyj ręczniczkiem bardzo delikatnie nadmiar oleju z twarzy.
Krok 4: zakończ oczyszczanie twarzy stosując tonik oraz serum i/lub krem.

~

Idealny dla:
cery suchej, dojrzałej, wrażliwej, podrażnionej i łuszczycowej.

Stosowanie:
Można stosować go do demakijażu, kąpieli, włosów, ciała, pod krem oraz w skórki dłoni i stóp. Jest naturalnym dodatek do kremów, balsamów, odżywek do włosów.

~

INCI:
Sunflower Oil, Daucus Carota

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

preloader