Nowość
Micelarny Krem pod Oczy

POLNY WARKOCZ Krem pod Oczy z Aktywnymi Komórkami Roślinnymi (30ml)

Bezzapachowa emulsja micelarna o lekkiej konsystencji i satynowym wykończeniu stanowi podstawę pielęgnacji wrażliwej skóry okolic oczu.

Dzięki wysokiej koncentracji aktywnych komórek roślinnych oraz zjawisku synergii składników głęboko nawilża i napina skórę redukując zmarszczki mimiczne. Łagodzi podrażnienia, wygładza, wyrównuje koloryt skóry, niweluje cienie pod oczami.

Pojemność: 30 ml

89.00 

Na stanie

Działanie:
Dzięki efektywnemu procesowi emulgowania na zimno wszystkie składniki emulsji zachowują swoje najlepsze właściwości. Zastosowany w formulacji wyrobu wyselekcjonowany emulgator intensyfikuje produkcję kolagenu i elastyny, zwiększa biodostępność oraz wydłuża czas uwalniania składników aktywnych przez co pożądane efekty stosowania emulsji są długotrwałe.

Sposób użycia:

Odpowiednią ilość emulsji nanieść na oczyszczoną skórę okolic oczu. Rozprowadzić równomiernie delikatnie wklepując opuszkami palców. Stosować zarówno na dzień jak i na noc.

Przed użyciem wykonać test kontaktowy aplikując niewielką ilość produktu na wybrane partie skóry.

~

Składniki:
Woda, Zimnotłoczony Nierafinowany Olej z Wiesiołka Dwuletniego, Gliceryna Roślinna*, Propanediol, Hektoryt, Witamina B3, Ekstrakt z Nasion Soi, Włókna Pomarańczy, D-pantenol, Pentawityna, Witamina E, Alkohol Benzylowy**, Aktywne Komórki Chabra Bławatka implementowane Witaminą C, Ekstrakt ze Skrzypu Polnego, Ekstrakt z Kwiatów Czerwonych Maków, Kwas Dehydrooctowy**, Kwas Cytrynowy, Cytrynian Sodu

INCI:
Aqua, Oenothera Biennis Oil, Glycerin*, Propanediol, Hectorite, Niacinamide, Glycine Soja Seed Extract, Citrus Aurantium Sinensis Fiber, Panthenol, Saccharide Isomerate, Tocopheryl Acetate, Benzyl Alcohol, Centaurea Cyanus Flower Extract, Centaurea Cyanus Callus Lysate Extract / Ascorbic Acid, Equisetum Arvense Leaf Extract, Papaver Rhoeas Petal Extract, Dehydroacetic Acid, Citric Acid, Sodium Citrate

* składnik ekstraktów roślinnych

** konserwant przeznaczony do stosowania w kosmetykach naturalnych

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

preloader